advertentie VEMO Lease top

Angela Gielen en Joop Halma in Wateringen WOS

Via Monster 700 kilometer wandelen door Nederland

Samen een straatje om is voor Angela en Joop uit Asten in Noord-Brabant uitgelopen op een wel heel groot ommetje.

Ze lopen namelijk in twee maanden tijd 700 kilometer door Nederland. Ze begonnen woensdag 4 augustus in hun woonplaats Asten om via de kust naar de Afsluitdijk richting Friesland te gaan.
Daarna wandelen ze weer naar beneden om via Nijmegen in De Peel te eindigen.

Overnachten doen ze bij vrienden of vrienden van vrienden, maar ook op campings en andere overnachtingsplaatsen. Om de paar dagen nemen ze een rustdag. 

Het tweetal krijgt onderweg veel reacties. Door hun bepakking vallen ze op en vragen mensen wat ze doen. Als ze gaan koffiedrinken, krijgen ze sommige ondernemers zo enthousiast, dat ze niet altijd hoeven af te rekenen.

Stichting Asian Kidz

Angela en Joop zetten zich al jaren in voor kinderen in Azië. Door corona kunnen ze daar niet naar toe en ook lukt het niet om geld in te zamelen. Met het wandelen kunnen ze wel geld ophalen voor de kinderen. 

Dat geld kunnen die goed gebruiken. De kinderen hebben te lijden door corona. Doordat er geen vangnet of ondersteuning van overheid is, worden deze kinderen dubbel hard getroffen. Scholen dicht, baanverlies, geen veilig thuis en veel armoede.

De stichting heeft als doel in Nederland fondsen te werven voor financiering en ondersteuning van (kleinschalige) projecten die de opvang en levensverbetering van kansarme kinderen in Azië ten goede komen.

Angela en Joop zijn voorlopig nog wel onderweg, eind september moet de wandeling van 700 kilometer voltooid zijn.

Laat je reactie achter