advertentie KBITE

112 Maassluis

Video: Zo verliep de gewelddadige overval op de Lidl in Maassluis

In het programma 'Opsporing Verzocht' zijn videobeelden getoond van de overval op de Lidl in winkelcentrum Steendijkpolder die begin dit jaar plaatsvond.

Drie in het donker geklede mannen pleegden op zaterdagavond 4 januari rond 20.00 uur een gewapende overval op de supermarkt in winkelcentrum Steendijkpolder. Daarbij zijn persoonlijke bezittingen en een aanzienlijk geldbedrag buitgemaakt. Op hun vlucht hebben de drie overvallers delen van de buit verloren.

De supermarkt was die avond gesloten, maar het personeel was nog aan het werk. Plotseling werd één van hen overvallen door drie mannen met vuurwapens. Zij droegen bivakmutsen of waren gemaskerd. Tijdens de overval werd ook gebruikt gemaakt van een mes en werden de medewerkers bedreigd en vastgebonden.


De overvallers hebben een licht getinte huidskleur, zijn zo’n 1,75 tot 1,80 meter lang en spraken Nederlands met een accent. Alle drie de mannen droegen donkere kleding, met name van het merk Nike.

Camerabeelden zijn bekeken en getuigen zijn gehoord, maar dat leidde nog niet tot een aanhouding. Daarom zijn de beelden op tv getoond en zijn ze op YouTube gezet, zodat er mogelijk wat schot in de zaak komt.

Wie tips heeft, kan bellen met 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.

Laat je reactie achter