advertentie KBITE

Pixabay

Vier nieuwe coronabesmettingen in regio, inwoner Maassluis overleden

In de afgelopen 24 uur zijn nog eens vier regiogenoten positief getest op het coronavirus.

Ook is een inwoner van de gemeente Maassluis als overleden aan de gevolgen van het virus gemeld, blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM. Het is het eerste sterfgeval aan corona in onze regio in een maand tijd.

In totaal drie inwoners van Maassluis en één van Midden-Delfland hebben een positieve test gedaan. Daarmee komt het totaal aantal besmettingen in de drie gemeenten op 389. Het merendeel van hen (282) komt uit Westland. In Maassluis zijn 81 besmettingen bekend en in Midden-Delfland nu 26.

Het aantal ziekenhuisopnames is al meer dan een maand niet meer toegenomen en staat op 81 (Westland: 57, Maassluis: 20, Midden-Delfland: 4). Er zijn 30 Westlanders en 5 Maassluizers overleden, nadat ze eerder positief waren getest.

Corona-uitbraak De Tweemaster

In verpleeghuis De Tweemaster in Maassluis is in de afgelopen week een forse corona-uitbraak geweest. Zondag werd bekend dat daar 17 bewoners en 8 medewerkers besmet zijn. Dit is gedeeltelijk terug te zien in de cijfers van het RIVM. In de afgelopen zeven dagen zijn in Maassluis 15 nieuwe besmettingen geregistreerd.

Laat je reactie achter