advertentie KBITE

Regio 15

Vijf aanhoudingen in Monsterse witwaszaak

In een onderzoek naar het witwassen van crimineel verdiend geld, hebben de politie en de Fiod vorige week vijf personen aangehouden.

Daarvoor werd dinsdag onder meer een inval gedaan in een villa aan de Madeweg in Monster. Een 41-jarige man een 40-jarige vrouw uit Westland zijn aangehouden, hoogstwaarschijnlijk gaat het om de twee bewoners Fouad E. en Angelique S. De gemeente Westland is voornemens de woning te sluiten.

Diezelfde dag zijn onder andere ook invallen gedaan in een zonnestudio in de Haagse wijk Wateringse Veld, waarvan zij eigenaar zijn, en een rijtjeswoning aan de Sumatra in Zoetermeer. Op dat adres staat één van de (voormalige) bedrijven van E. geregistreerd.

Uit onderzoek van de Fiod blijkt dat de legale inkomsten van het duo vermoedelijk niet hoog genoeg waren voor de uitgaven die zij deden. Zo huurden zij een exclusieve auto en kochten zij een huis zonder hypotheek. Vermoedelijk zijn de betalingen gedaan met inkomsten uit criminaliteit, zoals bijvoorbeeld drugshandel.

Geld en auto's in beslag genomen

In totaal zijn invallen gedaan in vijf panden. Daarbij is ook een 41-jarige man aangehouden, die voorafgaand aan de doorzoeking van een bedrijfspand uit het raam sprong. Hij wordt verdacht van witwassen en het voorhanden hebben van een automatisch vuurwapen. De rechter-commissaris heeft hem en de twee hoofdverdachten voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Twee andere verdachten zijn aangehouden voor verboden wapenbezit. Zij bevonden zich in de woningen waar werd gezocht en waar ook wapens en patronen werden gevonden.

Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op drugs, maar ook digitale en fysieke administratie. Ook is bijna 200.000 euro aan cash geld meegenomen, net als vier auto's, waaronder een Audi Q7, een BMW 6-serie en een Range Rover Evoque. Verder zijn een motorscooter, drie scooters, een waterscooter, een crossmotor en zeven Rolex-horloges in beslag genomen.

Laat je reactie achter