advertentie VEMO Lease top

Signbiblio

Vijf nieuwe coronabesmettingen in regio

Vijf regiogenoten zijn in de afgelopen 24 uur positief getest op het coronavirus.

Dat blijkt uit de dagelijkse cijfers van het RIVM. In Westland zijn er 2 nieuwe coronapatiënten bijgekomen, in Maassluis 3. Mogelijk is er in Maassluis een connectie met de uitbraak van het virus in een verzorgingshuis. Gisteren werden in de stad namelijk ook al 2 nieuwe besmettingen gemeld.

Het aantal officiële coronabesmettingen is inmiddels gestegen naar 372. In Westland gaat het om 280 gevallen, in Maassluis zijn er in totaal 71 coronabesmettingen bekend en in Midden-Delfland 21. Omdat niet iedereen zich vanaf het begin kon laten testen, ligt het werkelijk aantal besmettingen een stuk hoger.

Het aantal mensen dat zich vanwege corona in het ziekenhuis heeft laten opnemen, is al meer dan een maand niet meer toegenomen en staat op 81 (Westland: 57, Maassluis: 20, Midden-Delfland: 4). Er zijn 30 Westlanders en 4 Maassluizers overleden, nadat ze eerder positief waren getest.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Sindsdien zijn 30 regiogenoten positief getest. Het RIVM noemt het overigens aannemelijk dat nog altijd niet alle Covid-19-patiënten daadwerkelijk worden getest.

Laat je reactie achter