advertentie VEMO Lease top

Koekmedia/Leen Koek

Vijf verdachten aangehouden voor vernielingen in Maasland

De politie heeft in de afgelopen nacht in totaal vijf personen aangehouden die verdacht worden van vernielingen in Maasland.

Het gaat om vernielingen aan auto's in de buurt van de Langetaam en het Kastanjehof. Diverse buurtbewoners hebben de politie gebeld nadat ze autoalarmen af hoorden gaan. 

De politie ontdekte dat er van vier auto's in de omgeving spiegels waren afgetrapt. Al snel konden drie personen worden aangehouden. Bij het nabijgelegen Kastanjehof hadden buurtbewoners al twee andere personen staande gehouden, één buurtbewoner werd hierbij bedreigd door een verdachte.

Omdat de vijf verdachten allemaal verschillende verklaringen hebben afgelegd over de gepleegde vernielingen, werden ze allen aangehouden. Een van de verdachten bleek minderjarig. Het vijftal is overgebracht naar het politiebureau van Delft voor verder verhoor.

Bij enkele bewoners heeft de politie al aangifte opgenomen van de vernielingen. De politie verwacht in de loop van de dag nog meer aangiftes van vernielingen aan auto’s binnen te krijgen.

Laat je reactie achter