advertentie KBITE

Langoustinie in een revalidatiebadje. WOS

Visnet-zeehond maakt het goed, maar nog lang niet de oude

Het gaat stukken beter met de zeehond die begin deze maand op het strand van Ter Heijde spartelde met een visnet om haar nek.

Maar terug naar zee is nog een stap te vroeg, zegt haar verzorger Vincent. 

De toestand van zeehond Langoustinie is op 1 juli kritiek te noemen, als ze aanspoelt in de branding van Ter Heijde.  Dankzij de inzet van KNRM Ter Heijde, Reddingsteam Zeedieren Nederland en de dierenambulance komt ze bij zeehondenopvang A Seal in Stellendam terecht. Misschien heeft ze wel maanden met het net rondgezwommen, want de wond blijkt een tiental centimeters diep te zijn.

"Een ontzettend diepe wond", vertelt manager dierverzorging Vincent. A Seal laat haar uitrusten, maakt de wond schoon en dient medicatie toe. Dat helpt enorm. Toch kan ze voorlopig nog niet terug de zee in. "Wij zijn een weg aan het zoeken naar het afbouwen van medicatie, dat ze blijft eten, en dat ze blijft bewegen." 

Op dit moment krijgt ze dure medicatie en veel eten. En aangezien de zeehond gemiddeld gezien veel langer in de opvang verblijft dan andere zoogdieren, is A Seal een actie gestart. Zo kun je voor 15 euro een emmertje vis kopen. En op de sociale-mediakanalen loopt een doneeractie. Vincent heeft er goede hoop op, dat Langoustinie eind volgende maand uitgezet kan worden.

Laat je reactie achter