advertentie VEMO Lease top

Voedselbank Haaglanden

Voedselbank vindt nieuwe locatie voor distributiecentrum in Wateringen

Het distributiecentrum van Voedselbank Haaglanden is afgelopen weekend verhuisd naar bedrijventerrein Zwethove in Wateringen.

Het distributiecentrum, de centrale locatie waar al het voedsel voor de aangesloten voedselbanken binnenkomt, was voorheen gevestigd aan de Boomaweg in Den Haag, maar moest daar weg omdat op die plek wordt gebouwd aan een nieuwbouwwijk. En dus werd het zoeken naar een nieuw onderkomen. Dat is dus gevonden aan de De Lierseweg in Wateringen. Maar dat ging niet eenvoudig.

"We hebben vijftien tot twintig locaties gezien en er bijna twee jaar over gedaan", zegt voorzitter Henk Baars bij het WOS-programma Maarten in de Middag. Bij het zoeken naar de nieuwe locatie is gekeken naar de prijs, maar ook naar andere voorwaarden. "Er moet van alles in kunnen rijden, er moeten paden aangelegd worden, je moet een koeling aanleggen. Het is professioneel werk."

Daarbij is, op verzoek van subsidieverstrekkers als de provincie, gekeken of het pand ook volledig energieneutraal kon zijn. "Dat gaat lukken, we hebben een enorme lading zonnepanelen op het dak, net als een warmtekoeling. Daarnaast gaan we de koeling slim aanpassen en we krijgen als het lukt een elektrische vrachtwagen gesponsord."

Beluister het volledige gesprek:

Laat je reactie achter