advertentie Boekestijn

WOS

Voetbalvelden stromen weer vol voor KNVB RegioCup

De versoepelingen die dit weekend ingingen, maken wedstrijden in de voetbalcompetitie om de KNVB RegioCup weer mogelijk.

De voetballers van Sportclub Monster zijn blij. Na weken rust op de velden en trainingspartijtjes binnen de club, liep het zaterdag weer vol met bezoekende clubs. De jeugdvoetbalcompetitie is begonnen. Trainer Ronald van Dijk: "Superleuk dat de kinderen van onze club weer kunnen voetballen".

De teams hebben wel onderling trainingswedstrijdjes gespeeld, maar al een tijd niet tegen tegenstanders van andere clubs. Voordeel is volgens de trainer wel dat alle Monsterse spelers fit zijn. Speelster van MO15-1 Ghislaine Vogel vindt het heel leuk om weer voor een wedstrijd op het veld te staan: "Je kunt met zijn allen naar buiten en hebt weer wat te doen op de zaterdag."

Opa Niek van der Zande staat vol trots langs de lijn om zijn kleinzoon Kevin te zien spelen. "We zijn het hele jaar nog niet geweest, dit is beter". En Kevin vindt het ook weer fijn om tegen een andere club te spelen dan tegen teams van zijn eigen club. 

Van Dijk vindt het jammer dat niet alle clubs meedoen. Zo had FC 's-Gravenzande al een eigen toernooi opgezet en daarom geen ruimte om nog mee te strijden voor de RegioCup. Maar niet alleen andere clubs laten het afweten. Bestuurslid Wedstrijdzaken Ton Vollebregt: "Het is jammer dat niet alle clubs meedoen, maar ook leden komen niet en daarmee duperen ze andere spelers."

De spelers die er zijn, doen hun best. "Dit maakt trainen ook leuker. Want nu train je voor de wedstrijd en anders sta je daar gewoon te voetballen zonder ergens naartoe te werken. Dit is leuker", zegt Vogel. Teamgenoot Floor van der Kleij vult aan: "Hier doen we het voor." De meiden wonnen met 3-0 van Velo M015-2 uit Wateringen.

De wedstrijden van de KNVB RegioCup gaan nog de hele maand juni door. 

Laat je reactie achter