advertentie KBITE

WOS

Voetbalveldje in Hofpark wordt een multifunctioneel speelveld

Het huidige voetbalveldje in het Wateringse Hofpark wordt opgewaardeerd tot een multifunctioneel speelveld.

Dat heeft de gemeenteraad van Westland dinsdagavond in meerderheid (26-13) besloten. Om deze speelplek intensief en onder alle weersomstandigheden te kunnen gebruiken zal de grond worden opgehoogd met kunstgras.

Dat laatste is een taboe voor de raadsfracties van D66, PvdA en GroenLinks. Ook Westland Verstandig en de ChristenUnie-SGP stemden tegen het (wijzigings)voorstel om hiervoor 150.000 euro te gebruiken uit het Leefomgevingsfonds.

CDA-raadslid Jan van Rossum bestreed het beeld dat hij met zijn initiatief genoemd bedrag min of meer zou roven uit de plannen voor meer groen in de gemeente. Hij stelde dat het aanbrengen van een fitnesslocatie in het Hofpark oorspronkelijk was opgenomen in de uitvoeringsplannen van het Leefomgevingsfonds, maar daar op een gegeven moment was uitgehaald. Feitelijk is het nu terug naar de oorsprong, aldus Van Rossum. Deze lezing werd door wethouder Leen Snijders bevestigd.

Tevens moet de gekozen oplossing ten dele worden beschouwd als een compensatie voor het niet realiseren van een door de gemeenteraad in 2009 bepleite sportvoorziening in de wijk Vliettuinen.

Het huidige voetbalveldje in het Hofpark wordt intensief gebruikt, onder meer door omliggende scholen en  de buitenschoolse opvang die in de Hofboerderij is gehuisvest. Verder biedt het nieuwe veld ook perspectief  voor de populaire bootcamp-activiteiten in het Hofpark. 

Laat je reactie achter