advertentie KBITE

Lijndraaiersbrug Bas Booister

Volgende week meer duidelijk over Lijndraaiersbrug

Hoe kon het dat het brugdek van de Lijndraaiersbrug in Maassluis halverwege mei plots naar beneden klapte?

Die vraag wordt volgende week beantwoord, want dan brengt de gemeente Maassluis een onderzoeksrapport naar buiten waaruit blijkt wat de oorzaak van het ongeluk is. Volgens wethouder Fred Voskamp wordt het onderzoek volgende week dinsdag behandeld in het college-overleg. Ook de voor het onderzoek gebruikte inspectierapporten, waar de WOS tevergeefs al meermaals om heeft gevraagd, komen dan beschikbaar.

Het brugdek van de Lijndraaiersbrug in het centrum van Maassluis kwam zaterdag 16 mei iets na 16.00 uur naar beneden zetten. De brug was even daarvoor open gegaan om vaarverkeer door te laten. Toen de brugwachters het dek weer wilden laten zakken, knapte een cilinder en viel het dek naar beneden, zo liet een van de brugwachters desgevraagd aan de WOS weten. Het vaarverkeer was net voorbij de brug, waardoor er niemand gewond is geraakt.

Een aantal dagen was de brug niet te gebruiken door gemotoriseerd verkeer, maar na een aantal dagen is dat verholpen. Vaarverkeer kan echter nog geen gebruik maken van de brug. Juist voor dat vaarverkeer werd de brug in 2017 gemotoriseerd, zodat men via de Monstersche Sluis ook in de haven van Maassluis kan komen. Vóór 2017 moest de brug geopend worden met behulp van een kraan.

Laat je reactie achter