advertentie Boekestijn

Paard & Ruiter, De Druivenkrentster en het Anker bij elkaar in De Lier. Westland Verstandig

Voor bijna alle ontheemde kunstwerken plek gevonden

Er is voor bijna alle ‘ontheemde’ buitenbeelden in Westland een nieuwe locatie gevonden.

Nog onbekend was de plek in ’s-Gravenzande waar het beeld ‘Paard en Ruiter’ moest komen. Als het aan wethouder Piet Vreugdenhil ligt, krijgt dit kunstwerk een plek bij de Dorpskerk aan de Langestraat.

Die plek is nog niet helemaal zeker, omdat het kerkbestuur er nog mee moet instemmen. Vreugdenhil wijst op een historische connectie met die locatie omdat er heel vroeger een veemarkt is geweest. En ook uit een oogpunt van welstand is de wethouder enthousiast over deze plek. "Het kunstwerk wordt daar visueel omarmd door een raam", motiveert hij.

Begin juli werd al bekend, dat er een plek was gevonden voor het kunstwerk De Druivenkrentster. Het beeldje van kunstenaar Nic Kortekaas wordt geplaatst bij serviceflat Het Oude Land in 's-Gravenzande, ook wel bekend als de Berkenflat.

Het beeld De Groendenker zal worden geschonken aan het World Horti Center. Wegens vandalisme werd dit kunstwerk al kort na de plaatsing op het vernieuwde Havenplein in Naaldwijk uit veiligheid weggehaald. Dit kunstwerk wordt momenteel nog gerestaureerd.

In De Lier is afgelopen week Het Anker teruggeplaatst op zijn oorspronkelijke plek. Dit kunstwerk moest zes jaar geleden tijdelijk verdwijnen in verband met grootschalig onderhoud aan het riool.

Het roemruchte beeld van Gravin Machteld  komt in de voortuin te staan van het nog uit te voeren project appartementencomplex De Gravin aan de Van Geeststraat in ‘s -Gravenzande, waar tot enkele jaren geleden de entree van het gemeentekantoor was.

Laat je reactie achter