advertentie Boekestijn

'Voor eind dit jaar besluiten genomen over 1.700 bedden voor arbeidsmigranten'

Wethouder Albert Abee van de gemeente Westland heeft toegezegd dat er voor eind dit jaar knopen zijn doorgehakt over in totaal zeker 1.700 bedden voor arbeidsmigranten.

Abee deed deze toezegging in het tv-programma Pointer (KRO-NCRV), dat uitvoerig aandacht besteedde aan misstanden op het gebied van de huisvesting van arbeidsmigranten. Die misstanden spelen zich onder meer af in Den Haag. Daar wordt al langere tijd met de vinger gewezen naar Westland, omdat hier het overgrote deel van die groep inwoners feitelijk aan de slag is.

Het programma besteedde twee jaar geleden ook al aandacht aan de huisvesting van arbeidsmigranten en had destijds onder anderen een interview met toenmalig wethouder Karin Zwinkels. Van de huisvestingsplannen die destijds bestonden, is maar heel weinig tot stand gekomen.

Daarom werd haar opvolger Abee op de stoep van het gemeentehuis aan de tand gevoeld door interviewer Teun van de Keuken. Die wilde over een jaar weer terugkomen, maar Abee nodigde hem uit voor het einde van dit jaar.

De aflevering van maandagavond 3 mei is hier te zien: Pointer over arbeidsmigranten 

Laat je reactie achter