advertentie Greve

Het plan bezien van boven het Marktplein

Voormalig gemeentekantoor 's-Gravenzande krijgt geen 'Huis van de Buurt'

Er komt toch geen Huis van de Buurt in het voormalige gemeentekantoor van 's-Gravenzande. Dat hebben burgemeester en wethouders van Westland besloten.

En dat is opvallend omdat een maatschappelijke functie eerder nog een uitdrukkelijke voorwaarde was om te locatie te mogen herontwikkelen. Toch kan ontwikkelaar New Lake 19 nu aan de slag om het oude gemeentekantoor te veranderen in een woningcomplex, zonder de eerder zo vurig gewenste maatschappelijke functie.

Het college wil dat de ontwikkelaar van het project met de naam 'De Gravin' nu sociale woningen gaat bouwen op de plek waar de maatschappelijke functie gepland was. Daarnaast onderzoeken B en W of er alsnog een Huis van de Buurt kan komen in 's-Gravenzande, maar dan in het pand van de bibliotheek aan het nabijgelegen Zandeveltplein.

Ontwikkelaar New Lake 19 is nu van plan op de locatie 44 woningen te bouwen (waarvan 8 in de sociale huur), en ruimte te maken voor horeca en detailhandel. Al in 2017 kwam deze ontwikkelaar uit de bus als winnaar van een prijsvraag die werd uitgeschreven over de herontwikkeling van het voormalige gemeentekantoor. Het grootste gedeelte van het complex wordt gesloopt, alleen het rijksmonument aan de Langestraat blijft behouden en wordt gerestaureerd.

Jenny Vermeer (CDA) en Remmert Keizer (GemeenteBelang Westland) delen hun mening over de zaak

Laat je reactie achter