advertentie VEMO Lease top

Leerlingen van ISW helpen een handje. WOS

Voormalig pand Unicum klaargemaakt voor kringloop

Een grote groep vrijwilligers helpt vandaag bij het leegruimen van het leegstaande restaurant Unicum in Hoek van Holland.

De kringloopwinkel van het dorp maakt een herstart in het voormalig restaurant aan de Strandweg. De kringloop, die gevestigd was op het bedrijventerrein aan de Zekkenstraat in Hoek van Holland, brandde twee weken geleden tot de grond toe af.

Het pand staat nog vol met spullen van het restaurant. "Het hele restaurant moet vandaag leeg, want dit was een opslag. De tafels en stoelen gaan in een container", vertelt eigenaresse van de kringloop Karin Rooney. "Dan is het helemaal leeg en dan gaan we eens kijken hoe we het in gaan delen."

De eigenaresse van de kringloop heeft na de brand veel hulp mogen ontvangen. "Iedereen ging bellen. Het was ongelofelijk hoeveel mensen steun hebben betuigd. Het is hartververwarmend", vertelt Rooney.

Ook een groep leerlingen van ISW Gasthuislaan in 's-Gravenzande zet zich in voor de Hoekse kringloop. "We zijn aan het helpen om de nieuwe kringloop op te bouwen. We zijn ook een stichting gestart", vertelt Luka Mulder van Fonds Kringloop Hoek van Holland. "Daar kan iedereen geld doneren voor de opbouw van de nieuwe kringloopwinkel."

Nog voor het einde van dit jaar zal de kringloop draaien vanuit het leegstaande restaurant Unicum.

Laat je reactie achter