advertentie VEMO Lease top

WOS

Vriendinnen openen kapsalon in crisistijd: 'het biedt ook kansen'

Vanaf vandaag mogen kappers, onder strikte voorwaarden, weer open.

Voor vriendinnen Sanne Moor en Lisanne van Oosten is het een éxtra speciale dag: zij openen voor het eerst hun eigen salon aan de Hof van Delftstraat in Den Hoorn. "Het voelt nog een beetje onwerkelijk. Normaal bepaal je zelf wanneer je open mag, maar nu werd het voor ons bepaald", vertelt Van Oosten. "Maar toen bekend werd dat we vandaag open mochten, was dat wel heel speciaal."

Met het openen van een eigen salon komt er een grote wens in vervulling. "Dit idee kwam eigenlijk na de eerste lockdown. We kwamen tot de conclusie dat we heel graag een salon samen wilden beginnen. Toen kwam dit pand in Den Hoorn vrij en toen is het balletje gaan rollen", legt Van Oosten uit. De kapsalon zou eigenlijk in januari haar deuren openen, maar door de coronamaatregelen was dat niet mogelijk. "Toen kwam er nog een lockdown. Dat was wel een beetje jammer."

Een eigen onderneming starten in crisistijd vergt veel lef, maar volgens Moor heeft het ook zo zijn voordelen. "Het is super spannend. Maar het biedt ook wel weer kansen, want iedereen moet nu naar de kapper", legt Moor uit. "Dus het is ook wel weer heel gunstig." 

Laat je reactie achter