advertentie TipTop

Archief WOS

Vrijspraak voor verdachte van hennepstekkerij Poeldijk

Een 60-jarige man uit Monster is vandaag vrijgesproken van betrokkenheid bij een hennepstekkerij in Poeldijk.

Halverwege november 2015 werd op een bedrijventerrein aan de Vredebestlaan in Poeldijk een hennepstekkerij ontmanteld. In een aantal containers lagen in totaal  bijna 20.000 hennepplantjes. In één van de containers lagen twee zakken met daarin in totaal 294,7 gram hennep. De politie sprak over een 'enorme stekkerij'.

De Westlander kon destijds worden aangehouden, omdat zijn bestelbus voor het terrein werd aangetroffen. In de laadruimte daarvan stonden drie droogrekken waarvan de netten naar hennep roken en in de bus lag een bon voor de aanschaf van steenwolpluggen, die veelvuldig in de stekkenkweek worden gebruikt. De rechtbank vindt echter niet bewezen verklaard, dat de verdachte de bus die dag naar Poeldijk heeft gereden of zelf de droogrekken in de laadruimte heeft geplaatst. Daarnaast zaten er geen vingerafdrukken of dna-sporen van hem op de containers of andere in beslag genomen spullen.

De rechtbank stelt verder: "Daarbij komt dat de verdachte heeft verklaard dat hij een meubelbedrijf heeft en dat hij wel eens op het terrein kwam om daar meubels op te slaan, maar dat dit niet bij de containers was. Zijn verklaring wordt ondersteund door de verklaring van [naam getuige]. De rechtbank acht de verklaring van de verdachte dan ook niet volstrekt onaannemelijk en kan zijn verklaring niet als ongeloofwaardig terzijde schuiven."

De officier van justitie eiste eerder een celstraf van anderhalf jaar.

Laat je reactie achter