advertentie KBITE

Brenda van der Goes zit vol vragen. WOS

Waarom komen bepaalde huisnummers met toevoeging nauwelijks voor? Hierom!

Een juffrouw uit Wateringen staat al een tijdje voor een raadsel. Het huizenblok iets verderop vindt ze maar onlogisch genummerd. Wat is hier aan de hand?

Brenda van der Goes is juf op basisschool De Hofvilla in Wateringen. Als ze tijdens de middagpauze een wandeling maakt, komt ze geregeld langs een nieuw huizenblok aan de Rozemarijn, twee straten verderop. Waar eerst de tuinbouwschool stond, vind je nu een rijtje nieuwbouwwoningen.

Met de huizen zelf is niks aan de hand, maar wie goed naar de nummering kijkt, ziet iets aparts. "Wij hebben hier een bijzonder alfabet", vertelt Brenda. "Ik zie de A, B, C, D, E en F. En dan zie ik de H. De G van Goes? Nergens te vinden!"

"Kinderen van De Hofvilla fietsen hier voorbij, en zien een heel ander alfabet. En behalve de G missen we ook nog de I en de J."

Bewust

De gemeente Westland heeft een verklaring voor het ontbreken van een aantal letters in huisnummers. Deze kunnen namelijk te veel op een cijfer lijken. Een G heeft bijvoorbeeld veel weg van een 6, de I en J lijken erg op een 1 en ook de O en Q worden door Westland niet uitgegeven, omdat deze letters van een 0 moeilijk te onderscheiden zijn.

Of Brenda tevreden met het antwoord is? "Nou, nee", begint ze. "Er zijn verschillende manieren van schrijven en een G hoeft niet altijd op een 6 te lijken."

Laat je reactie achter