advertentie Westland Infra top

Wandelaars vertrekken vanuit Ter Heijde WOS

Wandelaars zamelen geld in voor Nicolien

Er is nog 22.000 euro nodig om Nicolien Pronk uit De Lier aan een operatie te helpen. De 28 jarige Lierse moet een Hematopoietische Stamceltransplantatie ondergaan.

Voor deze operatie moet ze naar Rusland, want in ons land wordt dat niet gedaan. Met een crowdfundingsactie is al ruim 44.000 euro opgehaald. Om nog het laatste deel binnen te halen, worden vier wandeltochten gehouden van 7 kilometer lang. Vrijdag was in Ter Heijde de eerste tocht.
In Nederland is deze operatie op dit moment niet mogelijk. Er wordt wel aan gewerkt, maar dat komt voor Nicolien te laat.

HSCT-behandeling

Een Hematopoietische Stamceltransplantatie (HSCT) is een behandeling waarbij de eigen stamcellen gebruikt worden om het immuunsysteem te 'resetten', zodat het lichaam het zenuwstelsel niet meer aanvalt en een volledig nieuwe immuunsysteem opbouwt. Dit wordt ook wel AHSCT genoemd: Autologe Hematopoietische Stamceltransplantatie.

Meerdere etappes

Volgende week doen ze Wateringen aan en daarna Naaldwijk. Als laatste kern wordt er gewandeld in De Lier. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk aandacht te trekken om sponsors over te halen om te doneren. 

Nicolien vertelt bij Maarten in de Middag dat ze overweldigd is door alle steun

Laat je reactie achter