advertentie Boekestijn

Rob Koot

Wederom zwarte stof neergedaald in Hoek van Holland

Ook deze zaterdagochtend lag er weer een laag zwarte stof in Hoek van Holland.

Dat melden inwoners van het kustdorp. De zuidwestenwind, die met kracht 6 in onze regio aanwezig is, zorgt ervoor dat de zwarte stof achterblijft in Hoek van Holland. Rob Koot, die zich heeft opgeworpen als spreekbuis van de Hoekenezen als het om de stofoverlast gaat, staat de vervuiling van deze zaterdag in de top 3 van ernstigste verontreinigingen door stof in het dorp.

Al maanden wordt Hoek van Holland met enige regelmaat getroffen door zwarte stof. Vaak wordt daarbij gewezen naar kolenoverslagbedrijven in de Europoort, maar tot nu toe is dit nog niet onomstotelijk vastgesteld. Milieudienst DCMR probeert de overlast te achterhalen. Ook deze zaterdag, nadat er weer 25 klachten binnen zijn gekomen, is DCMR gaan kijken in de Hoek.

Koot stelt dat bewoners het vertrouwen in milieudienst DCMR volledig kwijt zijn: "Ze nemen de stortvloed van klachten aan maar hun vervolgacties leveren totaal niets op." In oktober zijn er opnieuw twee bewonersavonden in De Hoekstee met wethouder Arno Bonte van de gemeente Rotterdam om de problematiek te bespreken en richting een oplossing te werken.

Laat je reactie achter