advertentie KBITE

Signbiblio

Weekcijfers corona: 13 nieuwe besmettingen

Het aantal inwoners in onze regio dat positief is getest op het coronavirus, is afgelopen week met 13 gevallen toegenomen.

Dat blijkt uit het cijferoverzicht van het RIVM. Westland telt 5 nieuwe besmettingen, Maassluis 7 en Midden-Delfland 1. Op dit moment is bij 444 inwoners van onze regio de test positief uitgevallen. Met 309 kent Westland het hoogste aantal besmettingen, gevolgd door Maassluis (102) en Midden-Delfland (33).
 
Het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen, is al enige tijd stabiel. Westland telt 57 opnamen, Maassluis 20 en Midden-Delfland 4. Het aantal sterfgevallen blijft ook onveranderd (30 in Westland, 9 in Maassluis en 0 in Midden-Delfland.

Testlocaties
Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met (milde) klachten zich laten testen op COVID-19. Mensen kunnen zichzelf aanmelden voor een test in de GGD-teststraten in Naaldwijk, Maassluis en Hoek van Holland. Met een wattenstaafje neemt de medewerker van de GGD uit de keel en uit de neus wat materiaal af. De uitslag volgt binnen 48 uur.

Laat je reactie achter