advertentie KBITE

Weekcijfers corona: Kwart minder besmettingen, cijfers mogelijk vertekend door storing

Het RIVM heeft de afgelopen week 478 coronabesmettingen geregistreerd in onze regio. Een kwart minder dan vorige week (630).

De cijfers zijn waarschijnlijk iets vertekend, omdat de GGD's gisteren met een storing kampten. Daardoor valt het aantal positieve tests dit weekend lager uit.

Het aantal besmettingen neemt overigens al een paar weken af. In week 15 waren het er nog 654 en in week 14 683. Ook zonder de storing zal het aantal positieve tests hier ook deze week lager liggen dan in de afgelopen weken.

Het aantal geregistreerde besmettingen lag in Westland met 318 het hoogst, vorige week waren dat er nog 478. In Midden-Delfland ging het om 50 gevallen (vorige week 65). In Maassluis werden 110 positieve tests vastgesteld, dat zijn er meer dan de 87 van vorige week.

Ziekenhuisopnames en sterfgevallen

Het aantal ziekenhuisopnames ligt ongeveer op hetzelfde niveau van de afgelopen weken: 4. Dat waren er in week 16 nog 3, maar in week 15 5.

Het RIVM registreerde één sterfgeval, van iemand uit Maassluis. De voorgaande twee weken waren dat er overigens 0.

Bekijk de dagelijkse coronacijfers in ons dashboard.

De cijfers van Hoek van Holland zijn in de getallen niet meegenomen. Het RIVM registreert namelijk alleen op gemeenteniveau. GGD Rotterdam-Rijnmond komt op woensdag wel met aparte cijfers voor het kustdorp.

Vaccinaties

Ondertussen wordt ook in 's-Gravenzande en Maassluis volop gevaccineerd. GGD Haaglanden zette vrijdag in Zoetermeer de 200.000ste prik.

Uit de meest recente update van GGD Haaglanden blijkt dat 12.476 zelfstandig wonende mensen uit Westland gevaccineerd zijn door een GGD. In Midden-Delfland gaat het om 2.364 mensen. Deze aantallen zijn tot 18 april. Cijfers van mensen die door een andere partij dan een GGD zijn gevaccineerd ontbreken.

Laat je reactie achter