advertentie Schoon Westland top

Wereldkampioen Groundmoves freestyle voetbal in Maassluis

Groep 8 van basisschool IKC de Kindertuin in Maassluis kreeg vrijdagmorgen een demonstratie van Wereldkampioen Groundmoves (voetbaltrucs) en allround freestyle voetballer Nasser El Jackson.

De school heeft het bezoek van de freestyle voetballer gewonnen bij een actie van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Nasser gaf ook een workshop freestyle voetballen om de kinderen trucjes te leren.

Er leven veel gezinnen in armoede en soms kunnen kinderen daardoor niet sporten. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is ervoor om die kinderen toch te laten sporten. De freestyle voetballer is ambassadeur van het fonds.

Wethouder Sjoerd Kuiper van de gemeente Maassluis gebruikt alle mogelijkheden om arme gezinnen te bereiken. De gemeente kent veel arme gezinnen, maar die moeten wel zelf een aanvraag doen voor een bijdrage in de kosten. Daarvoor gebruikt de gemeente de media, maar ook de folders die alle kinderen mee naar huis krijgen.

Nasser is zelf zeer te spreken over de groundmoves van de kinderen. "Als je talent hebt en veel oefent, kun je de top bereiken", aldus de alleskunner met de bal.

Laat je reactie achter