advertentie KBITE

beeldbank Rijkswaterstaat / Harry van Reeken

Westland: bij drukte wordt strandbezoek ontmoedigd

De gemeente Westland zet vanaf vandaag extra boa’s in die specifiek toezicht houden op de strandopgangen.

"Als het te druk wordt zetten we onze communicatiekanalen in om het strandbezoek te ontmoedigen", zegt een gemeentewoordvoerder bij mediapartner Omroep West. Van vandaag tot en met zondag zet de gemeente verkeersregelaars in en er worden extra betaalautomaten geplaatst. Ook komt er per parkeerterrein een 'betaalcoach'. Die gaat mensen wijzen op de mogelijkheid om ’s morgens al een dagkaart aan te schaffen, waardoor strandbezoekers na afloop niet in de rij hoeven te staan bij de betaalautomaat, zoals eerder deze zomer gebeurde

Ook zet Westland fietscoaches in. Die moeten er bij de strandafslagen voor zorgen dat bezoekers hun fiets zodanig plaatsen dat de reddingsbrigades en KNRM er met hun materieel langs kunnen. Ook waarschuwt de gemeente samen met de reddingsbrigade voor muien. "Er worden flyers verspreid met op de ene kant tien tips om veilig op het strand te recreëren en op de andere kant een afbeelding met instructies hoe je uit een mui kunt komen", vertelt de gemeentewoordvoerder.

Als het om mensenmassa's gaat is de kustgemeente Westland wel wat gewend. Wat het dit jaar echter anders maakt is corona. Veel Nederlanders vieren vakantie in eigen land en dat leidt tot meer toeloop. 

Laat je reactie achter