advertentie Boekestijn

Pixabay

Westland: In één dag 15 nieuwe coronabesmettingen

Het aantal Westlanders dat positief is getest, is tussen vrijdag- en zaterdagochtend fors toegenomen.

Liefst 15 inwoners van de tuinbouwgemeente kregen te horen dat zij besmet zijn met het coronavirus, zo blijkt uit de dagelijkse cijfers van het RIVM. Dat is de grootste toename op één dag sinds 19 april, toen er in 24 uur 16 Westlanders positief testten.

In Maassluis zijn twee inwoners positief getest, in Midden-Delfland 0.

Daarmee komt het totaal van deze week (sinds maandag) op 54. Ter vergelijking: in de afgelopen drie volle weken werden respectievelijk 13, 11 en 15 mensen uit onze regio positief getest.

Klik in bovenstaande grafiek op de gemeentenaam om deze 'uit' of 'aan' te zetten.

In totaal zijn nu 498 mensen positief getest. Met 347 kent Westland veruit het hoogste aantal besmettingen, gevolgd door Maassluis (116) en Midden-Delfland (35). Het werkelijk aantal mensen dat ziek is geweest, ligt overigens naar verwachting een stuk hoger. Tot 1 juni kon namelijk niet iedereen zich laten testen. Nu kan dat wel, maar volgens het RIVM gaan nog niet alle mensen met klachten naar een teststraat.

Tegenover het oplopend aantal besmettingen, staat het feit dat het aantal ziekenhuisopnames (totaal 81) en overlijdensgevallen (39) al geruime tijd stabiel is.

Laat je reactie achter