advertentie VEMO Lease top

WOS - Stefan van Eijk

WestlandStek voor voetbaltrainer Johan Voskamp

Lierenaar Johan Voskamp heeft vanavond een Westlandstek ontvangen.

Wethouder Pieter Varekamp heeft de gemeentelijke onderscheiding uitgereikt tijdens Voskamps afscheid als trainer van het Westlands Elftal.
Sinds 2003 speelde Voskamp een belangrijke rol bij dit elftal en heeft diverse Westlandse voetbalspelers en verenigingen op de kaart gezet. Hij organiseerde met assistenten de trainingen en gaf leiding op wedstrijddagen.

Het Westlands Elftal

Het Westlands Elftal speelt jaarlijks een aantal wedstrijden tegen voetbalclubs in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voskamp selecteerde spelers en zorgde ervoor dat er een goed team op het veld stond. Ook waren er tegenslagen. Ondanks mooie tegenstanders, zoals ADO Den Haag en Sparta Rotterdam, werd er verlies gedraaid.

Het aantal betalende bezoekers viel tegen. Vanaf 2018 speelde het elftal niet meer tegen betaald voetbalorganisaties, maar tegen topamateurs. Barry de Man, afkomstig van HVC'10 uit Hoek van Holland neemt de taken van Voskamp over. De eerste wedstrijd wordt gespeeld in augustus van 2022.

Meerdere functies

Naast het trainen van de beste spelers van Westland is Voskamp ook scheidsrechter en verslaggever bij WOS Sport op de radio en analist op WOS TV.

De WestlandStek is een onderscheiding voor personen die zich gedurende een aaneengesloten periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor een organisatie/vereniging in de gemeente Westland.

Laat je reactie achter