advertentie KBITE

Westland Wil Vooruit

Westland Wil Vooruit maakte er ondanks corona toch een mooi 2020 van

Wielervereniging Westland Wil Vooruit in Honselersdijk kon van 2020 ondanks het coronavirus toch nog een mooi jaar maken.

Dat zegt de onlangs geïnstalleerde voorzitter Sjaak Buijs in het WOS-programma Westlandse Sportprijzen. Doordat wielrennen een echte buitensport is, kon er nog van alles worden georganiseerd.

"We hadden een hele mooie start in de planning, tot corona roet in het eten gooide", herinnert Buijs zich. Na afloop van de lockdown ging WWV gewoon weer door waar het gebleven was. "We hebben heel ambitieus het stokje weer opgepakt en gekeken of we mooie wedstrijden op de club konden organiseren."

"We hadden een mooie trimmerskalender, waar wel iets van af is gegaan, maar we zijn van de zomer lekker doorgegaan en hebben mooie wedstrijden kunnen rijden."

Westlandse Sportprijzen

Door de uitbraak van het coronavirus zijn er in 2020 maar weinig sportprestaties geleverd. De gemeente Westland besloot daarom om geen Westlandse Sportprijzen uit te reiken. Wel krijgt de sport in Westland de komende weken wat extra aandacht.

In het WOS-programma Westlandse Sportprijzen blikt presentator Stefan van Eijk de komende drie weken met sporters en bestuurders terug op het coronajaar 2020, maar wordt ook vooruit gekeken naar 2021. Deze week is hij bij Westland Wil Vooruit, waar hij spreekt met voorzitter Sjaak Buijs en G-sporter Celine de Vreede uit De Lier. Ook videobelt hij met wielerprof Lennard Hofstede. Verder is er aandacht voor het Westlands Sportakkoord, en gaat Van Eijk langs bij voetbalclub Velo in Wateringen.

Westlandse Sportprijzen is de komende drie weken op donderdag vanaf 19.15 elk half uur te zien bij de WOS. Het programma is ook te zien op Uitzending Gemist.

Laat je reactie achter