advertentie KBITE

Westland zet verkeersregelaars in voor drukte naar stranden, parkeerplaatsen vol

De gemeente Westland heeft maatregelen genomen om de toestroom van auto’s naar het strand in goede banen te leiden.

Sinds deze donderdag worden er verkeersregelaars ingezet, en betaalcoaches op de parkeerplaatsen. Hier geldt: als de parkeerplaatsen vol zijn worden bezoekers teruggestuurd. Vandaag hoefde dat alleen in Ter Heijde.

Wie na half tien aankwam had al pech: Ter Heijde was vol. En de dichtstbijzijnde straten in Monster ook. Verkeersregelaars wijzen bezoekers waar ze nog wel heen kunnen. De gemeente wil op deze manier een chaos bij de strandopgangen voorkomen, aldus loco-burgemeester Pieter Varekamp: "Met handhaving, de reddingsbrigade en de coaches houden we in de gaten of het niet te druk wordt."

Als de drukte toch te groot wordt, zullen mensen naar huis worden gestuurd: "Dan zeggen we ga weg," vertelt Varekamp, "dat is niet aardig maar wel nodig vanuit oogpunt van openbare orde."
In de loop van de middag blijkt dat het met de drukte deze donderdag meevalt. De betaalde parkeerplaatsen bij de strandslagen Vluchtenburg en Beukel lopen wel vol, maar er ontstaan geen lange files op de toegangswegen. Veel mensen komen met de fiets, of lopend vanaf een dichtbij gelegen vakantiepark. Ook bezoekers zelf vinden het niet extreem druk.

Met handhaving, de reddingsbrigade en de coaches houden we in de gaten of het niet te druk wordt

• Pieter Varekamp

De gemeente Westland heeft de inzet van de verkeersregelaars voorlopig voor het weekend geregeld. "Of we volgende week ermee doorgaan bekijken we nog," zegt loco-burgemeester Varekamp.

Laat je reactie achter