advertentie KBITE

WOS

Westlandse debuutstemmers krijgen brief op de mat

Westlanders die tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart voor het eerst mogen stemmen krijgen deze week een brief op de mat van burgemeester Bouke Arends en de jongerenraad.

"Hey jij." Zo begint de brief voor de jongeren. Niet een alledaagse ambtelijke brief, maar een brief die voor jongeren makkelijk leesbaar is, dat was de wens van de jongerenraad. "Ik las de brief die de burgemeester had gestuurd naar alle jongeren rond de jaarwisseling, over dat we ons aan de regels moesten houden. Ik vond dat redelijk formeel en ambtenarentaal", vertelt Bram Geurds van de jongerenraad. "Ik dacht, dat kan beter."

"De categorie jongeren heeft een eigen beleving over de politiek, eigen belangen", weet Arends. "En als je niet voor die belangen opstaat, dan zijn er andere groepen die hun belangen wel extra laten gelden. Dus: jongeren, laat je stem horen. Kom op voor je eigen belangen." 

De brief is in samenwerking gemaakt. "Ik ben maar een oude man, die jongeren probeert te stimuleren", lacht de burgemeester. "Maar de jongerenraad kan dat veel beter dan dat ik dat kan."

Hoewel de burgemeester de aanhef van de brief "heel mooi" vindt, is niet iedereen gecharmeerd van hoe jongeren in de brief worden aangesproken. 

Laat je reactie achter