advertentie Westland Infra top

Westlandse jongerenraad komt in actie op World Cleanup Day

De Westlandse jongerenraad is zaterdag aan de slag gegaan met het opruimen van vuil op straat.

Dat doen ze in het kader van de 'World Cleanup Day', de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. De opruimactie wordt gecoördineerd door Stichting Cleanup Team Westland in samenwerking met Schoon Westland.

De jongerenraad start de schoonmaakdag in het Prinsenbos in Naaldwijk. "Vervolgens willen we eigenlijk allemaal onze eigen wijken doen. We zijn vandaag met een groepje Naaldwijkers. Het park en het Woerdblok in Naaldwijk zullen we zeker mee pakken vandaag", vertelt Bram Geurds, vicevoorzitter van de jongerenraad Westland. 

Geurds maakt zich zorgen om de afvalvervuiling in de regio. "Het is echt een rotzooi. Overal liggen plastic bekertjes en peuken. Alles ligt op straat. We moeten af van de wegwerpcultuur."

Alles ligt op straat. We moeten af van de wegwerpcultuur

• Bram Geurds

De jongerenraad zet zich al geruime tijd in voor een beter milieu. "We gaan ons focussen op duurzaamheid. We hebben twee adviesstukken naar de wethouder gebracht. Eentje waarin we af willen van plastic bekertjes bij Westlandse evenementen boven de 200 man. Ons idee is om daar herbruikbare bekertjes voor te gaan gebruiken", legt Geurds uit. 

Laat je reactie achter