advertentie Boekestijn

Poldermolen aan de Dorpskade WOS/Westlands Museum

Westlands Museum dicht bij aankoop Jan Toorop

Het Westlands Museum heeft een unieke kans om een vroeg werk van de beroemde Nederlandse kunstschilder Jan Toorop aan te kopen.

Het gaat om 'Poldermolen aan de Dorpskade in Wateringen, de ondermolen', en wordt gedateerd in 1880. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland heeft 5.100 euro toegezegd, omdat het vroege werk van Toorop kunsthistorisch gezien waardevol is. Het kunstwerk is extra interessant voor het museum, omdat Toorop leermeester en mentor van de Wateringse kunstschilder Leendert Scheltema was. Het museum heeft het werk momenteel in bruikleen, het maakt onderdeel uit van de tentoonstelling over Scheltema.

Het museum is al langere tijd bezig geld bijeen te brengen om het schilderij van Toorop in bezit te krijgen. De bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland betekent een grote stap in de goede richting. De aankoop van het schilderij behoort tot de 69 bijzondere natuur- en cultuurprojecten in de provincie, die door het fonds in het derde kwartaal van dit jaar financieel worden gesteund. Daarvoor trekt het fonds in totaal 335.615 euro uit.

Theater Koningshof in Maassluis heeft van het fonds 2.000 euro gekregen voor workshops van Music Academy.

Laat je reactie achter