advertentie Boekestijn

Westlandse ondernemer springt in Hofvijver: 'Laat horeca niet verzuipen'

De Westlandse ondernemer Frank Heijneman is vanmiddag in de Haagse Hofvijver gesprongen om aandacht te vragen voor de financiële problemen in de horeca.

Heijneman hield een groot bord vast waarmee hij premier Mark Rutte vroeg om perspectief te bieden aan de horeca. 'Mark, laat de horeca niet verzuipen! In december moeten we weer open!', zo was te lezen.

De horeca is sinds medio oktober op last van het kabinet opnieuw dicht om zo verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De huidige maatregelen duren volgens Rutte nog zeker tot halverwege december. Of restaurants en cafés daarna weer open gaan, is nog zeer onduidelijk. "De horeca verdient duidelijkheid en een toekomstperspectief. Dit is niet alleen financieel, maar vooral mentaal noodzakelijk om deze bedrijfstak te redden", aldus Heijneman, die eigenaar is van Gast is Koning in Honselersdijk. Dat bedrijf verzorgt onder meer gastvrijheidstrainingen aan horecazaken.

Deze week sprak het kabinet overigens wel met Koninklijke Horeca Nederland over eventuele mogelijkheden. "Er zijn geen concrete toezeggingen gedaan, maar er is goede hoop", liet KHN-voorzitter Robèr Willemsen woensdag bij de NOS. "Er is een intentie bij ons om te kijken wat in december kan. Maar niets is zeker."

Laat je reactie achter