advertentie Westland Infra top

WOS

Westlandse online winkelstraat gaat beginnen

De online Westlandse winkelstraat gaat deze zomer van start. Dat laat Marjan Naaktgeboren van MKB Westland desgevraagd weten.

De behoefte aan deze tegenhanger van internetgiganten als Bol.com kwam in december van vorig jaar nadrukkelijk tot uiting in 's-Gravenzande. Ook daar moesten de zogeheten niet-essentiële winkels vanwege de coronapandemie de deuren sluiten. Via MKB Westland werd het initiatief gemeentebreed uitgewerkt.

Steun van B en W Westland

Het college van B en W Westland wilde de winkeliers helpen bij het opzetten van het platform. Volgens wethouder Albert Abee moet de nagestreefde aanpak winkeliers helpen om een goede positie in de internetverkoop te bereiken. In totaal wordt er 250.000 euro in geïnvesteerd, waarvan de gemeente 150.000 euro voor haar rekening neemt.

Winkelinwestland.nl

De site gaat winkelinwestland.nl heten en is al online. Op de site wordt om geduld gevraagd en kunnen belangstellende winkeliers zich voor het platform inschrijven. Fred van Geffen van BIZ 's-Gravenzande zegt dat de belangstelling van winkeliers groot is en dat alle Westlandse kernen meedoen.  

Online en offline gaan goed samen

Online winkelen is een goede toevoeging, bevestigt Van Geffen.  Het gaat om de combinatie. Iets online zien, en dan naar de fysieke winkel toegaan of andersom. De gemeente hoopt het project op meerdere vlakken door te trekken. Wethouder Abee zei daar eerder over: "Doordat de winkels lokaal zijn, kunnen we het bestellen ook veel duurzamer aanpakken, bezorgen kan misschien wel op de fiets gebeuren en dan het liefst door mensen uit de sociale werkplaats. Ik zie echt veel kansen in dit platform."

Laat je reactie achter