advertentie Schoon Westland top

Plogger Rob van Holstein WOS/Pim Markering

Westlandse 'Ploggers' halen 780 kilo afval op

Het burgerinitiatief ‘Gewoon Doen! Het Westlands miljoen’ heeft in de afgelopen maanden bijna 100.000 plastic flesjes en drankblikjes opgehaald.

De vrijwilligers van het cleanup-team vinden de flesjes op straat, in de bosjes en op het strand. Maar ook via scholen, sportclubs en organisaties is afval ingezameld.

Initiatiefnemer Rob van Holstein uit Wateringen is zichtbaar trots als hij laat zien hoe de grote hoeveelheid ingezamelde flesjes en blikjes worden gesorteerd in Honselersdijk. "Het is echt liefdewerk oud papier, maar ik krijg er een goed gevoel van. En met mij de ruim 40 vrijwilligers ook".

Van ieder flesje of blikje dat wordt gevonden wordt door de 'ploggers' (wandelaars die ook afval rapen red.) eerst een foto gemaakt. "Zo hebben we van heel Westland de data en kunnen we zien waar de hotspots zijn, waar veel afval ligt", zegt van Holstein. "We halen zoveel mogelijk afval op, gewoon voor het gevoel. Het Westland kan zo mooi zijn, laten we met z’n allen gewoon iets doen aan het zwerfafval!"

Wil je ook meehelpen? Ga dan voor meer informatie naar de Facebookpagina van Gewoon Doen! Het Westlands miljoen of stuur een mail naar cleanupteam.westland@gmail.com.

Laat je reactie achter