advertentie KBITE

Westlandse reddingsbrigade ook paraat op warme nazomerdag

Normaal gesproken is de reddingsbrigade in deze tijd van het jaar niet meer aanwezig. Toch is het hen gelukt om de strandpost op deze warme nazomerdag te bemannen.

De dienstverleningovereenkomst met de reddingsbrigade en gemeente Westland loopt tot half september. Afgelopen zondag was officieel de laatste dienst. Desondanks zijn de mannen, gekleed in herkenbaar neongeel en rood, te vinden op het strand. "We werken met louter vrijwilligers. Wanneer die vrijwilligers weer naar werk en school gaan, is het soms lastig om een ploeg op de been te krijgen", vertelt Roel Batelaan, voorzitter van de Monsterse Reddingsbrigade. "Toch doen we ons uiterste best richting de gemeente en ook richting de strandgangers een ploeg op de been te krijgen."

De reddingsbrigade hoopt binnenkort een vaste strandpost te hebben. "We willen in het voor- en najaar eventueel langer aanwezig zijn. Het heeft ook te maken met het kunnen doen van oefeningen in het winterseizoen. Het moment dat er geen strandpost is, is het lastig om een oefening aan te sturen vanaf het strand."

Bij Maarten in de Middag kreeg je een sfeerimpressie van het Hoekse strand

Laat je reactie achter