advertentie Boekestijn

Wethouder Albert Abee van de gemeente Westland. Thierry Schut

Wethouder Abee over arbeidsmigrantenhuisvesting: Zorgvuldigheid gaat voor de snelheid

Wethouder Albert Abee is hoopvol over plannen voor nieuwe arbeidsmigrantenwoningen in Westland, maar zegt tegelijk wel zorgvuldig te willen blijven.

Hij denkt op relatief korte termijn met nieuwe locaties naar buiten te kunnen komen. "Dan denk ik aan een aantal maanden, waarbij we zicht krijgen op nieuwe kansen, waarvan ik denk dat ze ook redelijk kansrijk zijn", aldus Abee in het radioprogramma Maarten in de Middag op de WOS. Voor de kortere termijn wordt gekeken naar een proef met huisvesting van arbeidsmigranten bij de tuinder. Abee: "Maar daar hebben we wel de provincie voor nodig. Ik kan geen garanties geven, maar ik heb wel het vertrouwen dat we een aantal plannen verder kunnen gaan brengen." Daarbij wordt ook gekeken naar andere doelgroepen op het gebied van wonen, zoals bijvoorbeeld woningen voor jongeren. Heel concreet was Abee nog niet.

Bovendien is er ook op het gemeentehuis het een een ander veranderd, zo vertelt de CDA-wethouder: "Een van de zaken die we op een andere manier willen aanpakken, is dat we eerst ons huiswerk als gemeente goed moeten doen en niet eerst een proefballon oplaten waar iedereen zich over buigt zonder gehinderd te worden door kennis. Dus eerst proberen om goed binnen de gemeente te kijken als er een aanvraag binnenkomt wat de voor- en nadelen zijn en wat acceptabel is. En dan pas naar buiten." Op de vraag of dat in het verleden dan niet goed is gegaan, wil hij niet echt ingaan: "Het heeft geen enkele zin om naar het verleden te kijken. Maar je moet wel van het verleden leren wat er misschien minder optimaal ging."

Beluister het hele gesprek met wethouder Abee:

Laat je reactie achter