advertentie KBITE

De nieuwelingen in actie op het parcours van Westland Wil Vooruit. WOS

Wielerronde Honselersdijk: Mike Bronswijk wint in eigen huis

De wielerronde van Honselersdijk is vanmiddag bij de junioren gewonnen door Mike Bronswijk.

De 18-jarige Honselersdijker was op zijn 'thuisparcours' van Westland Wil Vooruit de snelste in de sprint in een groep van vijf renners. Hij verwees Daan van den Berg uit De Lier naar de tweede plaats, Tamar Spiero (Oostvoorne) completeerde het podium.

Bij de nieuwelingen ging de zege naar Sjors Lugthart uit Den Haag, voor Swen Vonk (Bergschenhoek) en Matthijs Bink (Rijen). Mathijs Vijverberg uit Naaldwijk was op de zesde plaats de beste Westlander.

In Honselersdijk stond ook nog een koers voor de vrouwen op het programma. Susanne Meistrok (Elshout) versloeg Melissa van Pierre (Mijdrecht) in een sprint-a-deux. Estelle de Jong (Wilnis) veroverde plek 3.

Vanwege de coronamaatregelen werd de wedstrijd dit jaar niet op het parcours rond de Honselse Dijkstraat gehouden. In plaats daarvan werd uitgeweken naar het terrein van Westland Wil Vooruit in de Wollebrand. Op die manier was er sprake van een afgesloten parcours en kon het publiek gereguleerd worden.

De Ronde van Honselersdijk is de eerste koers op de Westlandse wielerkalender. In augustus staan nog wedstrijden gepland in De Lier en Naaldwijk. De overige criteriums zijn afgeblazen.

Laat je reactie achter