advertentie Boekestijn

Westland Wil Vooruit

Wielertitels voor Celine de Vreede en Jesse Flikweert

Het was een succesvol weekeinde voor Celine de Vreede en Jesse Flikweert bij de Nederlandse kampioenschappen voor wielrenners met een beperking.

Celine de Vreede uit De Lier werd twee keer Nederlands kampioen, Jesse Flikweert uit Naaldwijk was goed voor goud en zilver. Deze twee leden van wielervereniging Westland Wil Vooruit (WWV) namen deel aan de Nederlands Kampioenschappen voor ID-renners (Intellectual Disability), die in Amersfoort zijn gehouden.  

Op zaterdag won Celine de wegwedstrijd bij de vrouwen. Met een gemiddelde snelheid van 33 km per uur was zij de concurrentie te snel af. Jesse reed in zijn wedstrijd bij de junior-mannen naar het zilver.
Zondag stond het NK tijdrijden op het programma en dat draaide uit op een dubbelslag voor WWV. Celine en Jesse mochten beiden de rood/wit/blauwe trui in ontvangst nemen.

In 2019 werd Celine al Nederlands kampioene bij de junior-meisjes (16-18 jaar) en kreeg zij voor deze prestatie de titel Beste G-sporter van de gemeente Westland. Vorig jaar was er geen NK en waren er nauwelijks wedstrijden.

Laat je reactie achter