advertentie VEMO Lease top

WOS

Winkeliers blij met heropening

Winkeliers zijn blij dat zij de deuren van hun zaak weer mogen openen voor bezoekers, ook al is dat aan voorwaarden gebonden.

Na een wekenlange strenge lockdown verscheen er voor eigenaren van niet-essentiële winkels een klein streepje licht in het donker met het systeem van click en collect. De winkeliers mogen er vanaf volgende week een klein stapje bijzetten. Zij mogen 3 maart voor het eerst weer klanten in de zaak ontvangen.

Voor bijvoorbeeld schoenenwinkels is het ontvangen van klanten in de zaak praktischer dan online of click en collect verkopen. Online is het moeilijk advies geven, legt schoenenverkoper Alex van Alphen in Naaldwijk uit. Klanten zijn ook opgelucht dat zij weer gewoon schoenen kunnen passen. Virtueel schoenen  kopen is lastig, reageert een klant. "Een schoen moet je voelen.''
Daarmee kijken zowel winkelier als klant uit naar de eerste versoepeling.
 
Winkels mogen niet meer dan twee klanten binnenlaten voor een beperkte tijd. Maar dat de klanten nu niet hoofdzakelijk online aanwezig zijn, is voor menig winkelier al een belangrijke stap richting het weer volledig opengaan. 

Marjan Naaktgeboren van MKB Westland vertelt of ondernemers blij zijn met deze regels

Laat je reactie achter