advertentie KBITE

Wethouder Albert Abee in gesprek met 's-Gravenzandse ondernemers. WOS

Winkeliers missen steun lokale overheid

Tijdens zijn werkbezoek aan 's-Gravenzande heeft wethouder Albert Abee (Economie) donderdag van verschillende winkeliers gehoord hoe zwaar zij het hebben door de lange lockdown. De wethouder heeft geen toezeggingen gedaan voor meer steun vanuit de lokale overheid.

Winkeliers in 's-Gravenzande hebben de wethouder uitgenodigd om langs te komen en met hen te praten over de problemen waarmee zij kampen. Door de lange verplichte winkelsluitingen krijgen veel ondernemers het financieel steeds zwaarder. De gedeeltelijke openingen zet voor hen geen zoden aan de dijk. De bestaande regelingen zien zij graag uitgebreid. Daarnaast willen zij graag dat de gemeente hen meer mogelijkheden biedt om open te gaan. 

Maar dat wil de wethouder niet toezeggen. Hij zegt de machteloosheid onder de mkb érs te hebben opgemerkt en ook begrijpt hij dat het gebrek aan perspectief hen parten speelt. Maar hij zegt daarbij dat Westland niet zijn eigen coronabeleid kan bepalen. "Elke gemeente zijn eigen beleid kan niet.''

De eigenaren van niet -essentiële winkels mogen volgende week voor het eerst weer klanten toelaten. Maximaal twee tegelijk en minimaal 10 minuten, om snelle afwisselingen met alle risico's van dien te voorkomen. 

Laat je reactie achter