advertentie TipTop

Google Streetview

Witte rook rond kademuur lijkt in aantocht

Er lijkt een oplossing in de pijpleiding te zitten voor de kademuur aan de Heldringstaat in Maassluis.

Dat heeft wethouder Fred Voskamp laten weten, in antwoord op vragen van de WOS. De kademuur is er al jaren zeer slecht aan toe en moet eigenlijk vervangen worden. De gemeente vindt dat het naastgelegen bouwgrondstofbedrijf Van Nieuwpoort daaraan moet meebetalen omdat het bedrijf veel gebruik maakt van de kade, maar het bedrijf en de gemeente worden het maar niet eens over de verdeling van de kosten.

Het gaat dan ook niet over een 'lullig' bedrag. Een nieuwe kademuur kost tenminste 1,4 miljoen euro, zo werd in 2015 al duidelijk, en dan kan deze er naar verwachting weer zo'n honderd jaar tegenaan. De huidige muur kan ook worden opgeknapt, wat ruim een ton moet kosten, maar dan zou de muur nog geen 25 jaar meegaan. Voor welke optie de twee partijen gaan, is onduidelijk.

Wel kon Voskamp al laten doorschemeren dat het bedrijf in de toekomst geen gebruik meer gaat maken van de kademuur. Nu staat er nog een grote kraan van het bedrijf op de kade.

Dat de staat van de kademuur zo slecht is, werd pas duidelijk toen men in 2015 bezig was om het ruim 90 jaar oude bouwwerk te verstevigen. Het was destijds een onaangename verrassing voor zowel de gemeente als de aannemer. Uiteindelijk moesten de werkzaamheden stilgelegd worden. Daarna is de bovenkant van de kade weer dichtgegooid.

Laat je reactie achter