advertentie VEMO Lease top

Wonen Wateringen houdt kantoor aan de Dorpskade. WOS

Wonen Wateringen en Wassenaarsche Bouwstichting spreken over 'fusie op termijn'

Woningcorporaties Wonen Wateringen en de Wassenaarsche Bouwstichting zijn in gesprek over verdere samenwerking en zelfs een mogelijke fusie.

De twee corporaties trokken de afgelopen jaren al samen op bij de overname van zo'n 1.300 Vestia-woningen, waarvan er 752 naar de Wassenaarsche Bouwstichting gingen en 550 naar Wonen Wateringen. Die samenwerking willen ze nu verder uitbreiden, op termijn zou die moeten leiden tot een fusie.

Daarmee zou een organisatie ontstaan die zo'n 5.500 huurwoningen in bezit heeft. "Deze combinatie is beter in staat toekomstige ontwikkelingen op te pakken en is ook financieel sterker", schrijft de Wassenaarsche Bouwstichting in haar jaarverslag. Volgens de corporatie is 7.000 woningen de gewenste ondergrens voor een "actieve en bestendige corporatie in deze regio".

Vorig jaar zijn de eerste gesprekken geweest, deze gaan dit jaar door. De corporaties laten aan de WOS weten dat er mogelijk eind dit jaar meer duidelijk zal worden.

Westland

Wonen Wateringen was in beginsel alleen actief in de dorpen Kwintsheul en Wateringen, maar heeft de afgelopen jaren de blik verruimd naar de rest van Westland. Zo zijn er onder andere sociale huurwoningen gebouwd in Rijnvaart in 's-Gravenzande. Met de overname van de 550 Vestia-woningen is Wonen Wateringen ook actief in Honselersdijk en Naaldwijk.

De Wassenaarsche Bouwstichting is sinds april 2020 'nieuw' in Westland. Het nam woningen van Vestia over in Honselersdijk, Naaldwijk en Poeldijk. Mogelijk gaat 'Wassenaar' zelf ook huurwoningen bouwen in Westland, daarover lopen gesprekken met de gemeente. In elk geval is de naam van de corporatie ook gevallen voor de bouw van flexwoningen in Monster.

Laat je reactie achter