advertentie VEMO Lease top

Woningen voor starters en senioren in Marelstraat

In de Marelstraat in Maassluis gaan een paar woningen tegen de vlakte en daar komen negen nieuwe appartementen voor in de plaats.

Het bouwplan bestaat uit 9 appartementen, waarvan 6 appartementen een oppervlakte hebben van circa 65 m² en 3 appartementen hebben een oppervlakte van circa 45 m². De woningen zijn verdeeld over twee lagen. Op de verdieping komen starterswoningen en de begane grond is bedoeld voor senioren.

De gemeenteraad ging deze week akkoord met het plan. Vragen waren er nog over de parkeerplekken. Volgens de regels voor parkeerplekken in Maassluis zouden er voor het hele complex 9,9 parkeerplaatsen bij moeten komen in een toch al druk gebied. De initiatiefnemer van het appartementencomplex stort geld in het zogenaamde parkeerfonds van de gemeente om extra openbare parkeerplaatsen aan te leggen in de omgeving van de Marelstraat. Wethouder Kuiper zei in de raad dat hij nog in overleg is met de Maasdeltagroep over extra grond voor parkeerplaatsen.

Veel vragen waren er ook over het geluid. De nieuwe woningen liggen direct aan de Marelstraat, waar een maximumsnelheid geldt van 30 kilometer per uur. Omdat er niet heel veel verkeer door de straat komt, verwacht het college niet dat de geluidsbelasting uitkomt boven de geldende norm van 48 dB. 

Daarnaast hadden enkele raadsleden nog kritische vragen over de sociale huur. Die zit niet hier, maar wel in andere projecten volgens de wethouder. Ook waren er vragen over mogelijke bouwschade. Dat is geen zaak van de gemeente, maar regelt de initiatiefnemer met de aannemer die daarvoor vaak verzekerd is. 

Laat je reactie achter