advertentie KBITE

Yvette Broch terug op het handbalveld

Voormalig internationaal Yvette Broch uit Monster is weer aan het handballen.

Na tweeënhalf jaar afwezigheid, heeft Yvette Broch haar eerste speelminuten op het handbalveld weer achter de rug bij de Franse topclub Metz. Broch sluit nu zelfs een rentree bij het Nederlands team niet meer uit. "Maar op dit moment heb ik daar het niveau nog totaal niet voor." zegt ze tegen de NOS.

Broch behoorde jarenlang tot de beste speelsters ter wereld, maar in augustus 2018 zette de 118-voudig international op 27-jarige leeftijd abrupt een punt achter haar loopbaan. "Mijn lichaam blokkeerde volledig, mijn geest wilde niet meer. Ik voelde me helemaal leeg en herkende mijn eigen lichaam niet meer. Ik ben veel te ver gegaan. Ik móést stoppen", verklaarde ze haar keuze destijds.

In november vroeg haar vriend of ze haar carrière zou willen oppakken. Broch is 30 jaar en kan deze stap nog een keer zetten.Broch staat inmiddels met veel plezier weer op het veld bij de Franse club, waar Oranje-bondscoach Emmanuel Mayonnade aan het roer staat. "Ik zie het handbal nu anders. Toentertijd was handbal mijn leven, handbal was alles. Nu heb ik mijn leven en geniet ik daarnaast van het handbal."

Laat je reactie achter