advertentie KBITE

Verpleeghuis De Tweemaster in Maassluis. WOS

Zes coronadoden in verpleeghuis Maassluis

De recente uitbraak van het coronavirus in het Maassluise verpleeghuis De Tweemaster heeft aan zes bewoners het leven gekost.

Dat laat de Argos Zorggroep, waar De Tweemaster onder valt, weten. "Dit raakt ons diep en doet ons enorm veel verdriet, onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden." Er zijn de afgelopen dagen geen nieuwe besmettingen meer geconstateerd.

Vanwege een uitbraak van het coronavirus was het verpleeghuis tijdelijk gesloten voor bezoek. Sinds dinsdag is een groot deel van De Tweemaster weer geopend. Ook de dagbesteding is weer open voor bewoners.

Quarantaine
Woonzorggroep De Ever is in quarantaine en blijft nog tijdelijk gesloten. Uit voorzorg zijn woonzorggroepen De Elbe en De Klipper ook in isolatie in verband met één positieve testuitslag bij een medewerker. Argos verwacht De Elbe en De Klipper maandag weer te openen, De Ever zou op zondag 21 juli volgen.

Bij een nieuwe coronabesmetting wil de zorggroep geen risico nemen en zullen de betreffende woonzorggroep - en in een uiterste geval het hele huis -, weer moeten sluiten. In totaal bleken de afgelopen weken zeventien cliënten en vijftien medewerkers van De Tweemaster besmet te zijn met het virus.

Laat je reactie achter