advertentie VEMO Lease top

Zesde aflevering On Track: Marlies Ruigrok

Optreden en muziek maken, het is de grote passie van vele jonge artiesten uit onze regio.

Helaas voor hen kan dat nu niet vanwege de geldende coronamaatregelen. Om muzikanten tóch een podium te geven en ze een hart onder de riem te steken, maakt de WOS de 8-delige serie On Track.

In iedere aflevering bezoeken we een artiest uit de regio die met zijn of haar muziek lekker aan de weg naar succes timmert. In aflevering 6 zijn we bij de 30-jarige Marlies Ruigrok uit Schipluiden. Dé plek waar je Marlies voor de coronacrisis kon vinden was op het podium. Daar is ze, naar eigen zeggen, het gelukkigst. "Ik vind het gewoon onwijs leuk om verhalen te vertellen, in andere rollen te duiken, te spelen en te zingen en daar het publiek mee te raken. Je beleeft allemaal hetzelfde verhaal en de wisselwerking tussen mij op het podium en het publiek is iets wat je alleen in het theater kunt creëren", aldus Marlies.

De eerste voorstelling van Marlies, Azul, was haar afstudeerproject. "Azul gaat over de moed die het vraagt om het diepste te durven voelen. Om dat aan te gaan, kwetsbaarheid, de pijn, de liefde, om dat helemaal te durven voelen. Voor mij ligt daar toch de essentie van het leven", vertelt zij.

'Je Zee Zijn' is de titel van haar eerste liedje. Het gaat over het bieden van troost. “Ik ben graag op het strand en de zee heeft voor mij een troostende werking. Toen ik het schreef, was mijn oma net overleden en ik zag mijn moeder in rouw en verdriet. Ik wilde wat doen voor haar, maar meer dan er voor haar zijn, kun je niet doen. Daarom heb ik dit lied geschreven", legt ze uit.

Coronacrisis
Aangezien Marlies een echt podiumdier is, valt het niet kunnen optreden haar dan ook erg zwaar. "Het was een uitdaging afgelopen jaar. Iedere keer dat ik weer een beetje hoop kreeg, kregen we toch weer te horen dat het niet door zou gaan. Dat zorgde wel voor een berg stress. Maar ondanks dat heb ik heb nooit gedacht om te stoppen. Dat kan ik niet en dat wil ik ook helemaal niet. Ik kwam m'n dagen door, door te oefenen met de dingen waar ik beter in wilde worden, zoals pianospelen  en muziek schrijven."

Wat de toekomstplannen van Marlies zijn, en wat haar band met Kinderen voor Kinderen is, zie je in deze aflevering van On Track.

Jongerenredactie
Deze serie wordt gemaakt door de WOS-jongerenredactie. Die is in maart 2020 opgericht en heeft als doel jongeren meer te betrekken bij lokaal nieuws en de lokale cultuur. Dat doet ze door nieuwsitems te produceren vanuit het perspectief van jongeren en programma's te maken die aansluiten bij de doelgroep.

Laat je reactie achter