advertentie KBITE

Signbiblio

Zeven nieuwe coronabesmettingen in regio

Zeven regiogenoten zijn in de afgelopen 24 uur positief getest op het coronavirus.

Van hen komen er drie uit Maassluis, drie uit Midden-Delfland en één uit Westland, zo blijkt uit de dagelijkse cijfers van het RIVM. De besmettingen in Maassluis hebben zeer waarschijnlijk te maken met de uitbraak in verpleeghuis De Tweemaster, waar inmiddels zeventien bewoners en twaalf medewerkers besmet zijn. Sinds vorige week woensdag zijn er in de stad aan de Waterweg 18 nieuwe besmettingen bijgekomen.

Het totaal aantal bekende besmettingen in de regio staat nu op 396. Het merendeel daarvan (283) komt uit Westland. In Maassluis zijn 84 besmettingen bekend en in Midden-Delfland nu 29.

Het aantal ziekenhuisopnames is al meer dan een maand niet meer toegenomen en staat op 81 (Westland: 57, Maassluis: 20, Midden-Delfland: 4). Er zijn 30 Westlanders en 5 Maassluizers overleden, nadat ze eerder positief waren getest.

Juni

Sinds 1 juni kan iedereen zich laten testen. In één maand tijd zijn in onze regio 51 nieuwe besmettingen bijgekomen, waarvan 22 uit Maassluis en 21 uit Westland. In Midden-Delfland gaat het om 11 nieuwe besmettingen.

Laat je reactie achter