advertentie KBITE

Zevende aflevering podcast 'Van Faalhaas Naar Eindbaas': taart en gebak in Den Hoorn

Thuis lekker een taart bakken en daar dan vervolgens ook nog geld mee verdienen, dat is hoe Kelly Scheffer haar bakkerij in Den Hoorn begon.

Samen met haar moeder en zus runt de 30-jarige Kelly de Piece of Cake Store, een winkel met bakkerij waar ze bijvoorbeeld taart en koffie verkopen. Haar passie voor bakken komt van vroeger. "Ik associeer koken met gezelligheid. Vroeger bakte ik veel met m’n moeder na school, dan gingen we bijvoorbeeld kruidnootjes of een appeltaart maken." Daarom wordt haar ook vaak gevraagd of ze weleens mee zou willen doen aan televisieprogramma Heel Holland Bakt. "Ik presteer prima onder druk, maar aan Heel Holland Bakt zou ik niet mee willen doen, dan wordt het me te veel." Over de toekomst van het bedrijf maakt ze zich, ondanks de coronacrisis, niet zo druk. Wel heeft ze een grote wens: "Ik hoop dat m'n moeder over een paar jaar een stuk minder hoeft te werken, zij is twee keer zo oud als ik en werkt nog steeds ruim 60 uur per week."

Bijzonder was de manier waarop Kelly haar onderneming startte. "In tegenstelling tot wat 'normaal' is, kozen wij ervoor om zonder lening, marktonderzoek en businessplan te beginnen. Maar zo zitten wij gewoon in elkaar, lekker impulsief. Als ik te lang over iets nadenk, komt het er niet van, dus sprongen we in het diepe." Omdat er weinig geld was begonnen ze thuis met bakken en dat resulteerde al snel in een eigen bakkerij in Den Hoorn. Soms kan het best lastig zijn om met familie te werken, dat komt bijvoorbeeld door het grote leeftijdsverschil. "M'n moeder is twee keer zo oud als ik en zij vindt social media bijvoorbeeld veel minder belangrijk dan ik, daar hebben we echt wel flinke ruzies over gehad. Uiteindelijk praten we het dan wel weer uit, maar dat is niet altijd makkelijk."

Het hele verhaal van Kelly hoor je in de podcast Van Faalhaas Naar Eindbaas. In deze podcastserie gaat programmamaker Maarten Stolk in gesprek met jonge ondernemers uit Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland. De ondernemers vertellen hoe ze zijn gestart, waar ze tegenaan zijn gelopen en ze geven tips voor andere jonge ondernemers. Volgende week vrijdag hoor je de laatste aflevering en hieronder kun je de podcast met Kelly Scheffer beluisteren.

Laat je reactie achter