advertentie KBITE

Ter oriëntatie: links-midden de Dijkweg en rechtsboven De Wollebrand.

Zó zou het Floragebied er uit kunnen gaan zien

Het zou best wel eens kunnen dat de Middel Broekweg verdwijnt als doorgaande verkeersroute tussen Naaldwijk en Honselersdijk.

Dat komt naar voren in een verbeelding van het zogeheten Floragebied die vandaag door de gemeente Westland is vrijgegeven. Aan de gemeenteraad wordt een ontwikkelperspectief voorgelegd dat mede is gebaseerd op de ideeën die circa vijfhonderd Westlanders in de afgelopen maanden hebben ingediend.

Het betreft  allemaal toekomstmuziek, waarop de komende anderhalf jaar nog gestudeerd zal worden. Het Floragebied betreft een oppervlakte van 94 hectares tussen globaal gezegd de Dijkweg in Honselersdijk en de Lange Broekweg tussen Naaldwijk en De Lier. Een groot gedeelte ervan is nu nog eigendom van bloemenveiling Royal FloraHolland, die er wel wil blijven, maar aanzienlijk kleiner wil gaan wonen. Immers, de ontwikkelingen op technologisch gebied maken het mogelijk dat niet alles op één plek hoeft te worden samengebracht om vervolgens van daaruit verdeeld te worden.

Belangrijke aandachtspunten bij de ontwikkeling van het gebied betreffen alles wat met de (internationale) tuinbouw te maken heeft, woningbouw (er wordt gedacht aan 2.500 woningen) en openbaar vervoer (mogelijk een lightrailverbinding naar Rotterdam en Den Haag, snelle busverbindingen met Delft en Rijswijk).

Laat je reactie achter