advertentie Greve

WOS

Zoektocht naar vermiste surfer van Katwijk tot Hoek van Holland

Op het strand bij Scheveningen wordt zondag een grote zoekactie gehouden naar het lichaam van de vermiste vijfde surfer die omkwam bij het surfdrama op maandag 11 mei.

Dertig vrijwilligers helpen mee. Er wordt gezocht van Katwijk tot aan Hoek van Holland. De actie is opgezet door de opsporingsorganisatie SAR Nederland.

Er wordt te voet gezocht, met quads, paarden en met honden. 'Te voet kunnen we die afstand nooit afleggen, daarom is het fijn dat we ook teams met paarden hebben, en ook quads kunnen inzetten', zegt een woordvoerder van SAR Nederland. Omdat het hard waait en slecht weer is, noemt ze de zoektocht 'zwaar'. SAR Nederland besloten de zeeteams niet te laten uitvaren omdat het weer te slecht is.

De zoekactie van duikteam PSD Nederland van afgelopen vrijdag leverde niets op. Als de zoekactie van SAR Nederland zondag ook zonder resultaat blijft, dan zoekt het duikteam komende week verder.

De zoektocht begint zondag bij de Pier. 'Vanaf daar gaan we alle kanten uit', zegt de woordvoerder. De hoop is dat door de harde wind het lichaam van de laatste vermiste surfer, een 23-jarige man uit Delft, is aangespoeld. 'Onze slogan is vandaag: de zee geeft, de zee neemt, en vandaag is het tijd dat de zee geeft en hij terugkomt', aldus de woordvoerder.

Laat je reactie achter